Lederartikkel

Ouverture

L. Ron Hubbard, grunnleggeren av Scientology, var en del av generasjonen som gjennomlevde prøvelsene av andre verdenskrig og tilblivelsen av atomvåpen som kunne gjøre hele sivilisasjonen til støv. Det som stod på spill var så enormt at det gjaldt enten seier eller tap – det var ikke noe som het uavgjort eller omkamp. En annen stor mann fra den tiden, Englands Winston Churchill, bemerket at «uten seier finnes det ingen overlevelse».

L. Ron Hubbard besjelet Scientology med ett altoverskyggende bydende imperativ: overlevelse. Men menneskeheten, for å overleve, måtte blomstre, måtte være fri. «Den eneste impulsen i Mennesket som ikke kan utslettes, er impulsen i retning av frihet, impulsen i retning av fornuft, i retning av å oppnå mer i alt det foretar seg.»

Scientology Kirken har fulgt den veien i mer enn seks tiår – hele tiden vokst og blitt styrket. Hele veien gjennom flere av dens begynnende tiår ble religionen angrepet av totalitære og manipulerende interesser – i myndigheter, organisert psykiatri, farmasøytiske konserner, de små sinn til de religiøst intolerante. Kirken vant, vant og vant igjen – og forresten, vant litt mer.

Ved roret for Scientology de siste 30 årene har David Miscavige hatt ett eneste, drivende formål: å spre overlevelsesverktøyene i Scientology til hvert eneste hjørne av kloden og dermed stoppe sivilisasjonens minkende spiral. Langt den største delen av jobben er å bygge den unge religionen, for i dag og for all kommende fremtid.

Det kalles ekspansjon. Det krever hardt arbeid å etablere en global kirke. Den åndelige veien i Scientology blir tilgjengelig for flere mennesker, som ser at den virker. Kirken vokser og utfører humanitære programmer som presser tilbake mot samfunnsforfallets, kriminalitetens og det mentale og åndelige slaveriets mørke. Kirken åpner grupper og misjoner, som vokser til å bli kirker, og syklusen akselerer.

Til å hjelpe det er den imponerende fremdriften i religionens forlagsvirksomhet, filmproduksjon, kringkasting og online-disseminering. Det største fremskrittet på det området kom i 2016, med åpningen av et berømt og historisk Hollywood-studio som nå er Scientology Media Productions.

Alle disse episodene med vekst er gjengitt i denne spesielle årsberetningsutgaven av Freedom, kirkens stemme. De som virkelig har gagn av fremgangen og triumfene på disse sidene er dere – hver eneste mann og kvinne og hvert eneste barn på kloden – fordi vårt mål er frihet og overlevelse for alle.