Ekspansjon

Scientologys stemme

28. mai 2016

Historisk studio blir religions mediaspringbrett for det 21. århundret.

I et elegant rødbrunt og grått konferanserom i andreetasjen i et studio i Hollywood skyter 15 medieledere raske spørsmål til hverandre og hamrer ut en plan for den kommende ukens arbeid. Det kommer en serie raske og detaljerte rapporter om filmopptak på Filippinene, i Marokko og på Kypros. Forberedelser for kommende filmopptak i Sydney og New York City blir diskutert.

Scientology Media Productions

Regissørene, manusforfatterne, filmfotografene og musikerne går gjennom et hevdvunnet ritual for Hollywood-studioer – den ukentlige pulssjekken på hundrevis av aktiviteter som kombinerer seg til utallige mediaproduksjoner. Ut av et vindu i konferanserommet kan gruppen få inspirasjon fra en av de mest ikoniske skiltene i verden: de ikke-helt-på-linje ni bokstavene som tydelig staver «Hollywood» på en buskkledd åsside med utsikt ut over verdens underholdningsentrum. Ja, dette historiske studioet fra 1912 i Los Angeles’ «Tinseltown» omfatter mye mer enn et århundre med filmtradisjon. Studioet er ikke her for å lage underholdning. Det er her for å oppløfte menneskeheten og skape en bedre verden – og det er en underdrivelse, ikke en bombastisk uttalelse.

Dette studioet er hjemmet til Scientology Media Productions, eller SMP, og de kunstferdig utførte videoene og musikken, de spektakulære offentlige arrangementene, de kraftfulle og inspirerende tidsskriftene, og de snart-på-lufta TV- og radioportalene har viktige budskap: Det finnes håp for en problemfylt verden.

Scientology Media Productions
Scientology Media Productions
Detaljorientert arbeid Historiske utendørs korridorer ble restaurert til tidligere års strålende prakt i det som nå er Scientology Media Productions.

«Vil du se hvordan media burde se ut? Media som tjener menneskeheten, forbedrer sivilisasjonen, finner løsninger på sosial råte? Her er det,» sier Mitch Brisker, overordnet regissør, som fører tilsyn med mye av den audiovisuelle produksjonen på SMP.

Det som omgir konferanserommet hvor Brisker og andre studioledere møtes hver fredag er Kringkastingsbygningen, en av bygningene på SMP som kombinerer filmproduksjonens romantiske historie med det 21. århundrets teknologi til å skape et unikt (dvs., det eksisterer ikke noe annet sted) mediakraftsenter på 20 mål. I de fleste moderne studioene nå til dags blir mange aktiviteter outsourcet til underleverandører, men på SMP er all produksjon og alle mediaplattformer innebygd i ett integrert anlegg. En 45 meter høy antennemast tårner over det hele, både en virkelig og symbolsk erklæring til planeten om at SMP er Scientologys stemme.

Det finnes filmstudioer og videoredigering, kreative suiter og nyhetsredaksjoner for trykk- og kringkastingsmedia, spesielle effekter som materialiserer seg fra datastyrt magi og hamring-og-saging fra scenekonstruksjon. Det finnes ultramoderne kontorer og 100 år gamle utendørskorridorer som har blitt omhyggelig restaurert.

Exhibition devoted to L. Ron Hubbard’s work
Historisk L. Ron Hubbard skrev manus i studioet i 1930-årene. Det området på SMP er nå en utstilling viet til hans arbeid.

I konferanserommet i den Kringkastingsbygningen står det to store tusjtavler, hver omtrent 2 meter høy og 1 meter bred. Tavlene er inndelt i brede, loddrette rader og 2 centimeter høye horisontale felt. De utallige rektanglene som dette danner lister opp og definerer «innhold» – hundrevis av videoer og alle medfølgende deler. De betegner to-timers dokumentarfilmer; journalistiske undersøkelser; TV-serier, og nyhetsreportasjer fra steder så langt unna som Ny-Guinea, Colombia, Sveits og de tøffe gatene i Compton i California. Og så mye, mye mer.

«Vi liker å se prosjektene i riktig skala, og på grunn av det viktige humanitære arbeidet vi utfører, gjør vi alt STORT,» sier Brisker idet han viser mot de tårnhøye tavlene med hånden. «Mediene i det utviklede samfunnet vi lever i er utformet og dannet av kommersielle foretak. Det finnes ingen virkelig journalistikk utenfor det som blir tillatt av seeroppslutning og aksjonærer. Vi representerer noe som er en helt ny modell innen media. Vi er 100 % bekostet av donasjoner fra scientologer, og deres formål er å forbedre forholdene i verden.»

«Våre medlemmer,» legger han til, «tror på å gjenopprette godhet i verden. Hos de fleste media er godhet ikke noen prioritet. Det er en prioritet for vår misjon.»

Også på møtet er John Sugg, sjefredaktør for flaggskipet blant kirkens tidsskrifter, det undersøkende nyhetsmagasinet Freedom. Som Brisker, og mange andre yrkesutøvere på SMP, har Sugg hatt en lang karriere innen hovedstrømningen i media. «Jeg ble journalist fordi jeg trodde at jeg kunne forandre verden, gjøre den bedre,» forklarer Sugg. «Ta en titt på de gyselige mediene i dag, oppløsningen av de beste nyhetsorganisasjonene, og du finner ikke mye å føle deg bra over. Freedom gav meg en sjanse til å gjøre en positiv forskjell i samfunnet. Kan vi forandre verden? Det kan du vedde på.»

«SKRIVER VÅR EGEN HISTORIE»

Den 28. mai 2016 fylte mer enn 10 000 scientologer og venner hver eneste åpne plass, parkeringsplass og parkeringsetasje, patio, terrasse og alle andre horisontale overflater på Scientology Media Productions for å delta i den fargerike, høylytte og muntre innvielsen. Mange av de fremmøtte antydet med beundring at dette er historie som utfolder seg foran øynene deres. Peter Kokolus, for eksempel, kom reisende fra sitt hjem i Kosice i Slovakia for å overvære innvielsen av SMP. «Vi vil fortelle om dette til barna våre og til barna deres,» sa han. «Det er utrolig.»

En stor del av verden har ikke hørt religionens egen, sanne historie – ennå. Det begynte å forandre seg ved denne begivenheten i mai. «Som det sies: Hvis du ikke skriver din egen historie, vil en annen gjøre det,» sa David Miscavige, Scientologys kirkelige leder. «Så nå skal vi skrive vår egen historie, som ingen annen religion i historien har gjort det.»

Little Theater
The Little Theater Den historiske salen, opprinnelig bygd som studioets fremvisningsrom, er fullstendig restaurert og gjenopprettet til elegansen fra begynnelsen av det 20. århundret.
Historisk kulturmonument i Los Angeles
Nr. 198 Historisk kulturmonument i Los Angeles

Fra dens tidligste dager har Scientologys misjon vært å bringe menneskeheten til stadig større høyder – og et viktig virkemiddel til å få dette utrettet er religionens egne media. Scientologys grunnlegger, L. Ron Hubbard, var forfatter, fotograf, manusforfatter og filmskaper, og den mediebakgrunnen er projisert inn i Scientologys raske, verdensomspennende vekst. Kirken har lenge hatt sitt eget filmstudio, Golden Era Productions, i nærheten av Los Angeles, så vel som trykking- og distribusjonsfasiliteter i selve byen og i Europa.

Nå destillerer Scientology Media Productions energien i morgendagens massemedier til én enkel, samlet virksomhet som sender budskapet ut via tidsskrifter, TV, radio, spesielle eventer, World Wide Web og mer. Det gir religionen evnen til å levere budskapet på måter som aldri før var mulig. Det nye globale mediesenteret er også kronen på verket i kirkens ekspansjon i de senere årene.

Scientology har møtt de samme mulighetene og de samme utfordringene som mange institusjoner i den digitale tidsalderen har støtt på: Hvis hjem fylt med storskjermer, mindre computere og nettbrett, enheter for virtuell virkelighet og utvidet virkelighet, og folks lommer og vesker er fullstappet med smarttelefoner, hvordan kan en organisasjon «snakke med» det voksende digitale-alltid-tilkoblede publikum for å oppnå synlighet og rekkevidde på alle tilgjengelige kommunikasjonskanaler? Hvis du er Scientology Kirken, påberoper du pioner-ånden som alltid har vært djerv, uredd og besluttsom, og du blir en global digital kringkaster.

SMPs arsenal av online-media vil omfatte direktesendte programmer og video-on-demand-kringkasting, «over the top»-streaming til datamaskiner, nettbrett, TV, Internett-tv-bokser og internett-aktiverte enheter for biler; kringkasting og Internett-radio og podkaster; nettsider; sosiale medier, og skapelsen av apper som kanaliserer alt det ovenstående til brukere.

Dette er grunnen til at SMP ble innrettet fra grunnen opp til å møte dagens, og morgendagens, definisjon på et globalt «digitalt kringkastingsanlegg».

Scientology Network vil alltid være på. Prosjekteringene er at nettverket vil nå 20 millioner hjem, generere millioner av streaming- og innholdsvisninger og være i state-of-the-art stand til å nå enhver tilkoblet enhet, 24 timer i døgnet, hvor som helst i verden og på mange språk.

SMP er siste nytt i denne religionens flere tiår med enestående vekst.

Scientology innledet sin Kunnskapens gullalder og Teknologiens gullalder – skjellsettende begivenheter som betød gjenopprettelsen av religionens fulle religiøse lære og servicer, og som gjorde dem tilgjengelige nøyaktig slik L. Ron Hubbard hadde til hensikt.

Scientology Media Productions
Ingenting maken Filmstudioer og kreative suiter er hjertet i ethvert studio, inkludert SMP.

I 2009 etablerte kirken verdens første fullstendig digitale forlag, Bridge Publications, i Los Angeles. Formålet var å produsere og distribuere L. Ron Hubbards skrevne og innspilte Dianetics og Scientology materialer – på bestillingstrykk, på ethvert språk og i enhver kvantitet, hvor som helst på jorden. Og deretter, for å levere materialene til religionens humanitære og samfunnsforbedrende programmer til et globalt publikum, gikk Scientologys internasjonale disseminerings- og distribusjonssenter online i 2010 – enda et unikt senter.

Dessuten har religionen åpnet 55 nye Scientology Kirker på seks kontinenter siden 2003; og en storslagen katedral, kjent som Flag-bygningen, åpnet sine dører i november 2013 ved Scientologys åndelige hovedsete i Clearwater i Florida.

Nå, med SMP på plass, står kirken klar til å nå alle overalt, på eteren, via Internett og gjennom publikasjoner. Det er kulminasjonen av en strategisk ekspansjonsplan forankret i Scientologys grunnleggende formål, som David Miscavige uttrykte som: «å dele den visdommen vi besitter, å hjelpe andre med å hjelpe seg selv.»

Scientology Media Productions
Scientologys stemme Nyheter, talkshow, dokumentarer og mye mer vil strømme ut fra SMPs kringkastingssenter.

«Kort etter dette tiårets begynnelse, og med alt nå på plass for levering i stor skala, var det neste unngåelige trinnet global kommunikasjon,» forklarte David Miscavige. «Hvorfor ikke vårt eget TV-nettverk?»

Ja, hvorfor ikke?

Kirken begynte jakten for et prosjekt for å bygge ut helt nye medie- og kommunikasjonsfasiliteter – en enorm oppgave som ville ta flere år. David Miscavige gjenkalte det uunngåelige spørsmålet han hadde: «I stedet for et tiår med konstruksjon, kunne det hende at, i hele Hollywood, det muligens fantes et studio som allerede er tilgjengelig? Sann historie – neste dag kom svaret inn.»

Kirken fikk vite at PBSʼ datterselskap i Los Angeles, KCET, ville selge eiendommen sin, som tilfeldigvis var det eldste kontinuerlig kjørende studioet i Hollywood – et landemerke.

1540kvadratmeterSamlet areal for de tre filmstudioene for videoproduksjon og nyhetssendinger
720lamperpå et overhengende riggingsystem som kan bli kontrollert fra et sentralt kontrollbord
19kameraerfor kringkasting av dokumentarer og filmer
20 kamerainnganger for samtidig overføring sammen med grafikk, video og lyd

«Vel, du trenger ikke å lure på om jeg skyndte meg ut til studioet til et møte med den administrerende direktøren,» sa David Miscavige. «TV-stasjonen hadde jobbet for å vedlikeholde denne historiske eiendommen og ville ikke at byfornyere skulle jevne den med jorden. De visste at vi ville ta god vare på den.»

Bare etter at kjøpet var iverksatt, oppdaget kirken at studioet, som ligger på West Sunset Boulevard 4401, er nøyaktig det samme stedet som L. Ron Hubbard lanserte sin karriere som manusforfatter fra i 1930-årene, da han skrev manuskripter til den 15-episoders filmserien Secret of Treasure Island (Skatteøyas hemmelighet) for Columbia Pictures.

Det var skjebnen.

GLOBALT MEDIASENTER UTEN PARALLELL

Etter at KCET flyttet til Burbank i 2012, begynte kirken en møysommelig restaurering av dette Hollywood-ikonet, som ville gi det nytt liv som et globalt mediasenter for den kommende generasjonen.

I tillegg til satellittforbindelse for radio og høydefinisjon-video, har SMP tre filmstudioer for innspilling med lyd, samt fasiliteter for alle deler av pre- og postproduksjon – inklusive design og konstruksjon, redigering, visuelle effekter, komposisjon, opptak og miksing av musikk og oversettelse til fremmede språk – alt på én eiendom. Det huser også kirkens avdelinger for reklame og annonser, Internett og sosiale medier, tidsskriftsredaksjoner og grafisk design, og kirkens eventer.

Det som forbinder det hele er et massivt, avansert digitalt lagringssystem bestående av hundrevis av kraftige mediaprosessorer synkronisert til én supercomputer. Det er knyttet sammen i et nettverk som forbinder hver eneste arbeidsstasjon i hele studioet. Dette eliminerer skiller i arbeidsflyten og muliggjør strategisk samordning av innhold og programmering for et stort og variert utvalg av medieformater og kanaler.

Chan Mahon er viseadministrerende direktør for kringkastingsystemer for Integrated Media Technologies, Inc. (IMT), et konsulent- og ingeniørfirma for digitale media med klienter som inkluderer Fox og Warner Brothers. Han var også konsultent på SMP-prosjektet, og han beskriver det som en «opplevelse man bare får én gang i sitt liv. Det kunne være to andre prosjekter i hele verden i denne størrelsesordenen,» sier han.

SMP er konstruert for fremtiden. De fleste kringkastingssentre startet for mange årtier siden, da teknologien var helt annerledes. Hvert år forandrer disse organisasjonene teknologien nok til å komme gjennom det neste året. SMP er annerledes. Helt fra begynnelsen av forestilte kirken seg hvordan et studio for fremtiden ville se ut og bygde det perfekte mediasenteret for skaping og distribusjon av innhold.

Scientology Media Productions sentrale innlagring
720 timer med opptak
720timer med opptak hver dagKapasiteten for mottak, sentral innlagring og prosessing av innkommende videoopptak fra rundt omkring i verden

Kirken var like bestemt på å bevare det historiske studioets tilknytning til fortiden. De gjennomførte 400 000 timeverks restaureringsarbeid for å bevare Hollywood-gullalderens sjel i eiendommen. Ingen andre steder er de omhyggelige bestrebelsene mer tydelige enn i The Little Theater, som tilstøter SMPs Studio B. Det ble opprinnelig bygd som et fremvisningsrom, og salens majestetiske takhøyde gjør den til hele eiendommens historiske perle. Dens antikke listverk og utførlig utskårne toskanske søyler ble oppdaget og brakt frem i dagen ut fra et trist gravhvelv av gipsvegger.

Irwin Miller, sjefsdesigneren for SMP-prosjektet i designfirmaet Gensler, sier: «Det var virkelig fantastisk, det nivået av eksperter som ble brakt inn i dette prosjektet for historisk bevaring. Det finnes nivåer av detaljer som man rett og slett ikke støter på i andre prosjekter.»

Editing Bay
Kreativitet ubegrenset Redigeringssuiter og et presentasjonslokale gjør kreative team i stand til å produsere prosjekter av enhver beskrivelse.
I alt 20redigeringsrom på eiendommen

SMP bygger bro fra filmens sagnomsuste historie til de digitale multimedienes stadig utfoldende saga, og er et senter som er både imponerende og unikt.

«Det finnes ingenting lignende,» sier John Maatta, en erfaren underholdnings- og media-advokat og en tidligere studioleder som jobbet som konsulent for kirken angående produksjons- og distribusjonsplanleggingen for det nært forestående Scientology Broadcast Network. «Utstyret, det detaljorienterte arbeidet, den sagnomsuste historien – det er et usedvanlig og enestående studio og [kirken] har brakt det inn i den nåværende tidsalderen.»

Videoredigering

Og kirken kommer ikke til å stoppe der.

Verdens «befolkning er nå på over 7 milliarder, og den vokser med mer enn 200 000 hver dag», observerer David Miscavige. «Tilføy nå de 3000 mulighetene til å kommunisere til hvem som helst på enhver gitt dag. Og se også at de budskapene ofte er fylt med falsk hjelp, villedende informasjon og rett og slett løgn.»

Sammenknyttet i nettverk
Sammenknyttet i nettverkAll produksjon er integrert for industriens raskeste, mest organiserte redigering

Når kirken slår på bryteren for SMPs radio- og TV-sendinger, vil innholdet omfatte en rekke programmer for å gi en kikk fra innsiden på Scientology som en global bevegelse, og forklare og undersøke Scientologys åndelige teknologi, så vel som kirkens mange praktiske verktøy som blir brukt av folk fra alle trosretninger.

Det vil også bli programinnhold som vil fokusere på arbeidene til kirkens humanitære kampanjer, sammen med nyheter, programmer av menneskelig interesse og dokumentarfilmer som dekker viktige sosiale problemer. Programmer vil vise hvordan scientologer, fellesreligiøse grupper og likesinnede allmennyttige organisasjoner hjelper til med å bygge en bedre verden.

Hovedmikserom
ypperlig lyd Hovedmikserommet er ett av fem mikserom på SMP som er blitt bygd fra grunnen opp, for fortreffelig lydkvalitet.

Senterets tekniske mannskap er sammensatt av medarbeidere i kirken som enten hadde ferdigheter innenfor film- eller kringkastingsindustrien, eller som ble utdannet og opplært i et eller annet aspekt av audiovisuell produksjon i løpet av sin ansettelsestid i kirken. Kirkens stabsmedlemmer blir supplert av et team av yrkesfaglige eksperter innenfor media, med spesialkompetanse i tidsskriftsdesign, redigering, digital publisering, sosiale media og kringkasting. Dette inkluderer staben i tidsskriftet Freedom, som nå har sitt hovedkontor i SMP.

Scientology Media Productions har også planer om å produsere programinnhold av generell interesse for alle seere som er på linje med de sakene som ligger tett på kirkens hjerte: Menneskerettigheter, borgerrettigheter, religionsfrihet, media, utdannelse, overgrep i psykiatrien, og synkende moral og standarder i samfunnet. Dekning vil fokusere ikke bare på å avsløre problemer, men også på å presentere løsninger.

“Floated” rooms
«Flytende» romAlle fem mikserom for surroundlyd er frittstående rom for fullstendig lydisolering

60 cm tykke vegger for lydisolering
60 cm tykke vegger for lydisolering

Maatta, som har jobbet i Hollywood i over 30 år, sier: «Med SMP, vil [kirken] kunne fortelle historier og formidle informasjon på en måte som vil skape emosjonell kontakt, og det omsettes til forandring i samfunnet.»

SMP vil åpne sine produksjonsanlegg til religioner av enhver trosretning, samt til veldedigheter og samfunnsgrupper og humanitære organisasjoner, slik at de også mer bredt og effektivt kan gjøre det arbeidet som bygger lokalsamfunn, støtter kunst og kultur, og eliminerer landeplagene med stoff og kriminalitet.

Arturo Sandoval, en kaptein i Los Angeles-politiets nordøstlige distrikt, har planer om å benytte seg av det. «Vi har et fantastisk samarbeid med Scientology Kirken allerede. [SMP] vil bare ta det til et nytt nivå, fordi det vil sette oss i stand til å gjøre ting for å nå ut i samfunnet og få budskapene ut. Så vi er veldig begeistret over det.»

Kevin James, sjef for Film- og TV-kontoret i Los Angeles kommune, applauderer også SMP for det planlagte tilbudet til lokalsamfunnet: «Jo mer studio-rom som er tilgjengelig, desto bedre muligheter er det for å være i stand til å få det nødvendige arbeidet gjort, med henblikk på frivillig og humanitært arbeid og samfunnsengasjement.»

Michael Levin, en TV-produsent i Los Angeles som arbeider med allmennyttige foreninger og med innsamling, er også begeistret. «I en tid hvor store selskaper eier TV-studioer og de bare prøver å selge produkt, er det godt å vite at [kirken] har satt sjelen i det og vil få det til å fungere. Jo bedre du kan fortelle historien din, og jo bedre du kan distribuere den historien, desto større evne har du til å berøre noen med den historien.»

Mediakontrollsenter

DETALJER OG PRESISJON

Hvordan forteller man historien sin? På SMP består ingrediensene av omhyggelige arbeidstrinn, engasjement, oppmerksomhet på detaljer og massive mengder av kreativitet.

For eksempel, Cary Butler, den overordnede lydmikseren for SMP, bemerker at en hel bygning på eiendommen ble bygd rundt hovedmikserommet, og de fleste miksebordene og annen teknologi ble håndlagd av eksperter fra Scientology Kirkens personale. Butler peker på et punkt i midten av det ca. 12 x 12 meter store rommet og sier: «Dette er rommets sweet spot.» For lytteren på det punktet, er lyden like taktil som den er hørbar.

For omtrent to år siden begynte de første teamene av eksperter å ankomme til SMP, mange av dem fra andre Scientology enheter. De utallige video- og kamerateamene begynte å utgrupperes rundt omkring i verden. På ethvert gitt tidspunkt er det 10 eller flere team som dekker historier i fjerne land, eller så nære som nabolag i USA. Alt dette materialet mates inn i de massive datamaskinene på SMP. Der blir det katalogisert i en avdeling som kalles Ingest (inntak). Deretter blir det forberedt og tilrettelagt for et bredt utvalg av media-aktiviteter.

Server room
115avanserte serverefor produksjon og arkivering
80kilometer med kabelsom forbinder alle produksjonsenheter med den sentrale serveren
150+terabyteTotal kapasitet til å understøtte all produksjon

Den 31. juli ble det for eksempel åpnet en ny kirke og et nytt samfunnssenter i Harlem i New York. Lastebilene ankom dagen før. Frakten var Hollywood-på-hjul.

I løpet av noen timer etter ankomst, og etter omhyggelig kartlegging av dekningsområdet og enighet om plassering, hadde regissører, produsenter, kameraoperatører, belysnings- og lydspesialister, og teknikere på flere spesialområder forvandlet området til et utendørsteater. Plattformer hvor kameraene skulle stå ble reist mens flere kilometer kabel ble lagt. Stativer for lamper ble reist i områdets omkrets, mens scenen ble konstruert. En kranarm med et avansert robotstyrt kamera vil gi de svevende bildene som gir disse klare perspektivene.

Når de stillestående kameraene hadde blitt plassert, valgte operatørene for de bærbare Steadicam-kameraene sine «baser» og de beste rutene de kan bruke for rask tilgang, avhengig av handlingen på og i nærheten av scenen.

Det var en ren og skjær ballett, koreografert av en garvet live-regissør via intercom.

De mange timene med forberedelser betalte seg, og mannskapet utførte oppgavene sine slik at etter redigeringsmagien i postproduksjon, vil verden kunne se og høre nøyaktig hva som skjedde i Harlem.

For folkemengdene som var til stede, var det en spektakulær ny kirke som utfører en unik og livsviktig rolle. Men for SMP-mannskapet, som arbeidet så hardt og lenge for å gjøre innvielsen til en glatt og friksjonsfri opplevelse, var oppgaven ikke ferdig. Den nå dokumenterte begivenheten ville bli redigert for eksport til diverse medier over hele verden fra SMPs hovedkvarter.

Den samme dagen ble nyhetene om begivenheten, sammen med en fotografisk omvisning i den nye kirken, kunngjort på Internettet, takket være datamaskiner på SMP. Harlem-innvielsen ble sendt ut til Scientology Kirker over hele kloden, brukt som innslag i andre presentasjoner og vist i Scientology Kirkens publikasjoner. Tidsskriftet Freedom, som har fotografer innrullert med videoteamene, utvalgte bilder fra arrangementet – og, selvfølgelig, magasinets reportere var også til stede.

Så, hvordan forteller Scientology Media Productions historiene sine? Med presisjon – så hele verden kan få budskapet.

5 acres of creativity
20 mål med kreativitet Alle komponentene i kringkasting, video, lyd og online-produksjon er inkludert på SMPs campus.