23.DESEMBER 2017 / JOHANNESBURG, SØR-AFRIKA

Gullbyen skinner

Scientology Kirken vender tilbake til menneskehetens vugge for å åpne en ny Ideell Scientology Kirke i Sør-Afrikas Johannesburg North.

Leder innvielsen Scientology Kirken i Johannesburg NorthInnvielse
LEDER INNVIELSEN Mr. David Miscavige, Styreformannen i Religious Technology Center, ønsker alle de fremmøtte velkommen til den pulserende feiringen lørdag den 23. desember.

Bare en time nordvest for Johannesburg har forskere oppdaget de eldste fossiler på jorden, som daterer seg 3,5 millioner år tilbake, i et område som nå er kjent som «Menneskehetens vugge». Livet slik vi kjenner det kan spores tilbake der.

I dag, når vi ser fremover, er Johannesburg, som ligger i den mest befolkede av Sør-Afrikas ni provinser, hjemmet til en kommende ny sivilisasjon, fri fra ondskapen i apartheid og blomstrende som en kulturelt rik region med avansert teknologi og fagfolk innen kunst. Og innen Gauteng ligger distriktet Randburg, hvor det nå finnes en ny type vugge for menneskeheten – den nye Ideelle Scientology Kirken i Johannesburg North, som ble formelt innviet i slutten av desember.

«Det finnes ikke noe sted på jorden som har et sted i mitt hjerte som deres Afrika», sa Styreformannen i Religious Technology Center, mr. David Miscavige til publikumet på over 1500 scientologer og gjester. «Dette opprinnelige stedet, denne verdens vugge.» Den nye kirken, sa han, «er et perfekt uttrykk for ideell kirke-arkitektur, og det absolutt avspeiler grunnleggende mønstre av universet … for en ny sivilisasjon som begynner akkurat nå.»

Den nye kirken er nesten 6500 kvadratmeter og ligger på 8 mål, langs en trafikkert vei prydet med en frodig hage. Den er dekorert i jordfarger av sand og salvie og ligger et stykke oppover veien fra den den opprinnelige – og fremdeles blomstrende – Johannesburg-kirken, den aller første Ideelle Scientology Kirken.

Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbard lagde sitt hjem for en kort stund i Johannesburg i 1960-61, hvor han ledet tidlige tiltak mot apartheid og erklærte: «Den neste store sivilisasjonen på denne planeten vil komme fra Sør-Afrika.»

Den store innvielsen begynte med magiske lyder av afrikanske trommer som akkompagnerte innfødte dansere og sangere. Senere sang de 150 kirkens stabsmedlemmene en frydefull gjengivelse av Shosholoza – en tradisjonell Zulu-sang løselig oversatt som «Går fremover».

Lyder fra Afrika
LYDER FRA AFRIKA Innvielsesseremonien ble ledet av de magiske lydene fra afrikanske trommer blandet med tradisjonelle dansere og sangen fra et lokalt kor.

Å bevege seg fremover var et felles tema blant gjestetalerne. De inkluderte: Høvding Fanie, Zalisidinga afrikansk tradisjonelt råd, Martin Mande, rådgiver for FNs flyktningeråd, Sør-Afrika; Amy Fakude, taler emeritus fra Gauteng-parlamentet for kvinner og pastor Errol Jacobs fra Eldorado prestegjeld. Hver av dem talte om deres fordelaktige samhandling med kirkemedlemmer og frivillige som deltar i kirkens programmer.

Høvding Fanie fortalte publikum om sine erfaringer med L. Ron Hubbards teknologi: «Jeg støtte først på teknologien deres mens jeg arbeidet ute i townships rundt Johannesburg», sa han. «Til tross for dens enkelhet brakte disse verktøyene tillit, anstendighet og ære til disse menneskene … det var som magi.»

Martin Mande gjenkalte ånden av den afrikanske helten Nelson Mandela. «En god leder og et godt hjerte er alltid en formidabel kombinasjon», bemerket han, og snakket om viktigheten av FNs Verdenserklæring om Menneskerettigheter, som Kirken lærer til barn over hele Afrika, og rundt omkring i verden. «For scientologer handler det ikke om å snakke, det handler om iverksettelse – handlingene», sa han til forsamlingen.

Taler emeritus Amy Fakude fremhevet Ron Hubbards Veien til lykkeog dens evne til å skape en generasjon: «Før ble jenter så unge som 12 år gravide. Nå er de beskyttet av sin nyfunne selv-integritet. Og der unge menn trodde det å stjele var ok fordi, ’de tok tilbake det som opprinnelig var deres’, vel, nå tar de tilbake sin selvrespekt. Jeg forteller dere, med Veien til lykke – gir vi menneskeheten tilbake sin menneskelighet.»

Pastor Jacobs er en sønn og barnebarn av prester, én av sju prester i familien. Alle har sett forfallet av moralen i sine lokalsamfunn, og han har «foreldre, skoler, rektorer» som kommer til ham for hjelp. «Bare for et par år siden kunne jeg ikke har fortalt dere ... men nå vet jeg, og det er en velsignelse – fordi jeg fant Dianetics og Scientology Kirken og alt som dere bringer til denne verden!»

Mr. Miscavige, sammen med lokale kirkemedlemmer som stod i spissen for å gjøre den nye kirken til en realitet, klippet det gigantiske røde båndet for å offisielt innvie kirken, og tusenvis strømmet gjennom bygningene for å beundre klarheten og energien der inne.

Pan-afrikansk hovedstad
PAN-AFRIKANSK HOVEDSTAD Den vidstrakte fasiliteten dekker en 8 måls eiendom med utsikt over Johannesburg.
Energien
ENERGIEN Spenning og energi er i luften mens publikum får et nærbilde og personlig glimt av kirken.

Afrikansk velsignelse

Stammeledere, myndighetspersoner og dignitarer lover deres varige partnerskap for Sør-Afrikas fremtid.

 Errol Jacobs

Sprer budskapet

«Vi forkynner, og vi lærer, bare for å se på en verden som forsvinner under våre føtter. Foreldre, skoler, skolestyrere, de kommer til meg og sier: ’Vær så snill pastor, jeg trenger din hjelp.’ Men, hvorhen kan jeg referere dem? Vel, for bare noen få år siden, kunne jeg ikke ha fortalt deg hvorhen eller til hvem, men nå vet jeg det, og det er en velsignelse. Fordi jeg fant Dianetics og Scientology Kirken, og alt som dere bringer til denne verden.»

Høvding Godfrey Fanie

Gir styrke til folket

«Jeg støtte først på teknologien deres mens jeg arbeidet ute i townships rundt Johannesburg. Disse verktøyene brakte tillit, anstendighet og ære til disse menneskene ... det var som magi. Så jeg begynte selv å delta i kurs, og trinn-for-trinn lærte dere meg denne ’magien’. Og kort tid etter trodde jeg at jeg hadde evnen til å hjelpe mitt folk, fordi etter å ha studert alle 19 kursene – har jeg blitt høvdingen med alle svarene.»

«Jeg forteller dere, med Veien til lykke, gir vi menneskeheten tilbake sin menneskelighet.»
Martin Mande

Oppløfter sjeler mot menneskerettigheter

«Der andre er stagnerte i sin tenkemåte, er dere visjonære revolusjonære. Dere oppløfter sjeler mot menneskerettigheter. Vi må nå etablere rettighets-klubber overalt, på skoler, i organisasjoner og kirker i hvert eneste samfunn. Og så, på den måten, fra hennes hode til hennes hjerte, kan Afrika bli levende og fri med en fremtid med menneskerettigheter.»

Amy Fakude

Gjenoppretter selvrespekt

«Disse er unge mennesker mellom 19 og 35 år – de er post-apartheid-generasjonen og Veien til lykke er svaret. Før ble jenter så unge som 12 år gravide. Nå er de beskyttet av sin nyfunne selv-integritet. Og der unge menn trodde det å stjele var ok fordi, ’de tok tilbake det som opprinnelig var deres’, vel, nå tar de tilbake sin selvrespekt. Jeg forteller dere, med Veien til lykke, gir vi menneskeheten tilbake sin menneskelighet.»