When Disaster Strikes

Frivillige prester

Når katastrofen rammer

Historisk respons fra frivillige prester brakte eksepsjonell katastrofehjelp, mens jordskjelv, oversvømmelser og orkaner rammet millioner av mennesker over hele verden.

Under det katastroferammede 2017, gikk orkanen Irma fra en afrikansk regnstorm til å bli en av de mest brutale orkaner i historien.

Irmas ferd var en metodisk reise: rev landsbyer langs Cubas nordkyst i fillebiter, knuste øyer i Karibia, og i det øyeblikket hun satte kursen nordover, ansporet hun en usedvanlig evakuering av millioner av mennesker fra Florida.

Scientologys Frivillige prester Clearwater, i sine karakteristiske gule t-skjorter, trosset den første stormen mens de bordkledde butikkvinduer for kjøpmenn i sentrum og, etter de satt i ly – mens en storm bredere enn delstaten selv seilte forbi – dukket de opp som den første nødhjelpsstyrken med vann, bensin, husly, førstehjelp og mat for tusenvis av mennesker uten strøm. Deretter ryddet de opp etter Irmas ødeleggelser – nedrevne trær og tang fra sjøen over hver eneste tomme av stormens rute, fra Napoli til delstatsgrensen.

Så kom Maria og Mexicos jordskjelv – som gjorde 2017 til de frivillige prestenes travleste år noensinne!