Inside Scientology

Scientology Network

Inside Scientology

Filmteam tar seere bak kulissene av dag-for-dag-opplevelsen i Scientology rundt om i verden, fra en typisk dag i en kirke til dens verdensomspennende oppsøkende virksomhet.

Mye skjer bak kulissene for den raskest voksende religionen i det 20. og 21. århundret. Globale humanitære kampanjer og innvielser av kirker trekker publikums oppmerksomhet, men det finnes mer å fortelle. Inside Scientology (Innenfor Scientology) gir seerne tilgang til alt Scientology gjør. I disse episodene går kanalens kameraer dit ingen kameraer har gått før. De går inn i arkivene til L. Ron Hubbards originale verker og overværer den omhyggelige tekniske prosessen som permanent bevarer dem. Metallplater for lydopptak og konserveringsbøker blir produsert og forseglet i tidskapsler av titan og lagret i underjordiske hvelv bygd for å motstå enhver naturlig eller menneskeskapt katastrofe. Medlemmer av kirkens religiøse orden sikrer disse dokumentene for alltid, med ærbødighet og i anerkjennelse av deres historiske betydning.

Kameraer utforsker det imponerende atriet på Flag, kirkens 21. århundres åndelige hovedsete i Clearwater i Florida – den største Scientology Kirke-strukturen på jorden. De utforsker Scientology Kirken i Los Angeles som ligger midt i Hollywood og blir sett daglig av tusenvis av mennesker fra hele verden.

Kameraer tar også seerne med inn i det massive Scientology Kirkens internasjonale disseminerings- og distribusjonssenter, en 17 000 kvadratmeter stor toppmoderne fasilitet for produksjon og distribusjon av kirke-støttede kampanjer. På Bridge Publications, den Los Angeles-baserte forleggeren av alle faglitterære verker av L. Ron Hubbard, kan seere overvære masseproduksjonen – på mer enn 50 språk – mens materialene blir digitalt forberedt, pakket og sendt. Seere vil gå ombord på det berømte motorskipet Freewinds, Scientologys religiøse fristed og humanitære skip. Kameraer går innenfor det majestetiske Saint Hill, L. Ron Hubbards historiske gods i East Grinstead i England, hvor han skrev mange av sine mest berømte verker. Til slutt tar de seere inn i Scientology Media Productions selv, hjertet av Scientology Network.

Inside Scientology

INSIDE SCIENTOLOGY

EPISODE: INSIDE A CHURCH

Langs de solstekte fortauene i hjertet av Hollywood, på stedet der L. Ron Hubbard Way krysser den ikoniske Sunset Boulevard, står Scientology Kirken i Los Angeles.

Det er kirken til tusenvis av scientologer som bor og arbeider i Los Angeles-området og tjener som et sentrum for kirkens religiøse orden. Denne kirken ble restaurert og gjenoppbygd fra det tidligere sykehuset Cedars of Lebanon.

Inside Scientology, den nye serien som forteller historien om Scientology og åpner dørene til religionen til det alminnelige publikum på nye måter, vil inkludere en episode som tar publikum inn i kirker og fasiliteter over hele verden – inkludert Scientology Kirken i Los Angeles.

Denne episoden går rett på innsiden – viser seere lokalene til kirken og den åndelige teknologien som definerer den. Seere vil se hvordan E-meteret virker og hører om Scientologys åndelig veiledning kalt «auditering».

Denne serien gir uhemmet og ufiltrert tilgang bak kulissene, og det er hva seere vil oppdage når de ser innenfor en Scientology Kirke.

Servicer Auditeringsessioner bruker E-meteret til å lede åndelig veiledning.
Varm velkomst Stabsmedlemmer i Scientology Kirken i Los Angeles ønsker besøkende fra hele kloden velkommen hver dag.
Varm velkomst Stabsmedlemmer i Scientology Kirken i Los Angeles ønsker besøkende fra hele kloden velkommen hver dag.
Los Angeles Seere blir gitt full tilgang til severdighetene og hendelser inne i Scientology Kirken som ligger ved Sunset Boulevard og L. Ron Hubbard Way.
Los Angeles Seere blir gitt full tilgang til severdighetene og hendelser inne i Scientology Kirken som ligger ved Sunset Boulevard og L. Ron Hubbard Way.

INSIDE SCIENTOLOGY

EPISODE: DISSEMINERINGS- OG DISTRIBUSJONSSENTER

Scientology Kirken eksisterer i 167 land rundt hele verden. I tillegg til dusinvis av nye kirker tilføyd i de siste 10 årene har kirkens berømte humanitære programmer nådd mer enn 500 millioner mennesker på mer enn 50 språk.

For å gjøre det trengte kirken en trykking- og produksjonsfasilitet med evnen til ikke bare å produsere millioner av hefter og religiøse materialer på kort tid, men å lage utstyr, skilt og systemer for det voksende nettverket av kirker og humanitære prosjekter. Oppnåelsen av dette er beskrevet i detalj i en en-times episode av Inside Scientology.

Scientology Kirkens internasjonale disseminerings- og distribusjonssenter er en av de største produksjonsfasilitetene i sitt slag. Fasiliteten ligger i Los Angeles og er 17 000 kvadratmeter med mekanisk og digital presisjon, og skreddersydd fra grunnen og opp av kirken.

Kamerateamene utforsket teknologien bak produksjonen og ekspertisen som trengs til å trykke Freedom og en mengde andre av kirkens tidsskrifter på mer enn 15 språk. Hvert eksemplar av Sannheten om stoff og Veien til lykke delt ut fra South Central Los Angeles til Sør-Amerika og Sør-Afrika, kommer fra denne ene fasiliteten.

Episoden viser hvordan denne perfekte fasiliteten – med en 50 meter lang trykkpresse – kjører 24 timer i døgnet, hver eneste dag i året, og trykker, bygger og sender materialer til hele verden. Dette åndelige kraftverket produserer bannere av enhver størrelse, ikoniske gule frivillig prest-T-skjorter, bøker, brosjyrer, uniformer og bokstavelig talt alt enhver kirke i hele verden trenger – og holder tritt med humanitære materialer anmodet av undervisere, spesialister i forebygging og menneskerettigheter, politi og samfunns- partnere samt organisasjoner som representerer alle trosretninger.

Seere ser kraften bak denne operasjonen – de avanserte organisatoriske metodene utformet av L. Ron Hubbard for å maksimere effektiviteten og moralen til målbevisste medarbeidere.

Disseminerings- og distribusjonssenter

INSIDE SCIENTOLOGY

EPISODE: KONSERVERINGSPROSJEKTET

Scientologys konserveringsposjekt
Inspeksjon Følsomme instrumenter og avansert teknologi hjelper å beskytte opprinnelige skrifter og dokumenter.

Det ville være vanskelig å våge seg enda lenger «inn» i Scientology og ikke gå gjennom religionens unike og omhyggelig beskyttede «arkiver» i et underjordisk hvelv hvor grunnleggende skrifter og skrevne tekster, laget av L. Ron Hubbard, blir bevart – for all evighet.

Prosessen – kjent som Scientology Kirkens konserveringsprosjekt – har fanget den åndelige teknologien gjennom kreative anvendelser av eksisterende vitenskap til den «eldgamle gåten» av hvordan man bekjemper tidens tann.

Kameraer går innenfor de faktiske arkivene for å dokumentere i detalj de tre viktigste skrittene som ble tatt for å innfri oppdraget å «beskytte Scientologys skrifter for alle fremtidige generasjoner». Bevaringen, konserveringen og permanent lagring av disse verkene viste seg å være en utfordring som ikke bare gjorde maksimal bruk av eksisterende teknologi, men krevde å skape nye metoder og teknikker.

Innenfor arkivene er tidskapslene, og atmosfærisk kontrollerte hvelv som vil, så lenge som mulig, bevare de mer skjøre håndskrevne verkene, og lydbånd og filmer av tidlig teknologi . Bevaring krever bildeopptak av alle disse originalene for å bevare dem med digital teknologi.

Utfordringen ble forstørret av den enorme mengden av de rundt 75 millioner ordene, både skrevne og innspilte, som definerer Scientology.

I løpet av prosjektet konfererte arkivarer med eksperter i konservering, og i prosessen oppdaget kirkens religiøse orden behovet for å skape sine egne laboratorier til å permanent huse stemmen og bildene av grunnleggeren L. Ron Hubbard.

Mens seere går inn i disse arkivene vil de vil finne svarene på hvordan en religion, bygd på vitenskap og teknologi, har brakt nye fremskritt til kunsten, ferdighetene og viktigheten av konservering.

Konservering Stabsarkivarer rådførte seg med bevaringseksperter i hele verden for å utvikle avanserte hvelv og lagringssystemer.

INSIDE SCIENTOLOGY

EPISODE: BRIDGE PUBLICATIONS

Bridge Publications
Alt under ett tak Bridge Publications er huset i en 25 600 kvadratmeter fasilitet som dekker et helt kvartal, alt utelukkende viet til å gjøre Scientologys materialer tilgjengelige for alle.

Dette er et 21. århundres forlag med revolusjonerende digitalt trykkeri-utstyr huset i en enorm 25 600 kvadratmeter fasilitet med en 73 000 kubikkmeter lagerbygning – på størrelse med et stort bykvartal – som produserer 385 000 bøker i uken.

Alt fra bare én forfatter.

Bridge Publications i Los Angeles ble utformet med ett formål: å tilby L. Ron Hubbards skrifter og foredrag om Dianetics og Scientology til hvem som helst, hvor som helst, på deres eget språk. Hele hans samling av bøker og foredrag, tilgjengelig på mer enn 50 språk, kommer fra denne ene bemerkelsesverdige fasiliteten.

Serien Inside Scientology viser seere hvordan Bridge utviklet seg fra det ene målet: å være i stand til å levere alt fra L  Ron Hubbard, hvor som helst, på praktisk talt alle språk. Det omfattet ikke bare trykking, men også produksjon og distribusjon. Siden det ikke fantes noen fasilitet som tilbød disse tjenestene med de strenge standardene som kreves, for en pris som ville gjøre det mulig, besluttet kirkens ledere å bygge sin egen.

Og det ble til Bridge – det største fullstendig digitale forlaget i verden, med administrative kontorer, produksjon, trykking og distribusjon, alt under ett tak, og alt datastyrt. Det kjører 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Mer enn et trykkeri, har Bridge blitt et forlags- og distribusjons-underverk. Kirkens medarbeidere jobbet med produsenter for å designe maskiner som ikke eksisterte enda – med fullstendig digitale printere som økte produksjonen, reduserte avfall, forkortet tiden og aller viktigst – reduserte kostnadene.

Og resultatet? En fasilitet som kan produsere 100 000 eksemplarer av Dianetics på engelsk, eller 100 eksemplarer på swahili, for samme kostnad per bok – ved å trykke på en knapp. Fra over 20 000 eksemplarer av Dianetics levert til kirken i Harlem i New York, til 500 eksemplarer av Arbeidets problemer på gælisk på tur til Irland, er løsningene i systemet. Med 5600 kilometer papir for hånden håndterer Bridge det hele. Og Inside Scientology bringer seeren dit.

Perfekt reproduksjon L. Ron Hubbard holdt over 2500 foredrag og mange av dem er nå oversatt til 16 språk. Bridge Publications interne CD-produksjonsanlegg ble utformet til å produsere adskillige språk samtidig, opptil en million CD-er per uke.