Det er nytt
det er djervt
det er i gang

Scientology Network

Det er nytt, det er djervt, det er i gang

Etter flere år med planlegging når kirkens nye TV-kanal hvert eneste hjørne av planeten med et budskap om å hjelpe andre.

Scientology Network gikk live med med et trykk på knappen kl. 20.00 (Eastern Standard Time, USA) den 12. mars 2018, som umiddelbart innledet en betydningsfull ny epoke hvor religionen blir disseminert til millioner av mennesker over hele USA og mange hundre millioner flere over hele verden over Internett. Fra det treetasjes atriet i kirkens storslagne Flag-bygning i dens åndelige hjem i Clearwater i Florida, ønsket mr. David Miscavige, kirkelig leder av Scientology religionen, verden velkommen til kanalen med en kraftfull introduksjon i løpet av dens første minutter på lufta for å forklare oppgaven til noe som omdefinerer religiøs kringkasting.

«Du har sannsynligvis hørt om Scientology», sa mr. Miscavige. «Faktum er at hvert 6. sekund søker noen på spørsmålet: ’Hva er Scientology?’ Det snakkes mye om oss. Og vi forstår det. Folk er nysgjerrige. Vel, vi ønsker å besvare spørsmålene dine. For ærlig talt, uansett hva du har hørt, hvis du ikke har hørt det fra oss, kan jeg forsikre deg om at vi ikke er det du forventer.»

Mr. David Miscavige, Scientology religionens kirkelige leder
Velkommen Mr. David Miscavige ønsker seere velkommen til lanseringen av Scientology Network fra atriet i kirkens 21. århundres Flag-bygning i Clearwater i Florida.

«Scientology er en dynamisk og ekspanderende religion. Og vi skal vise deg alt sammen.»

Mr. David Miscavige, Scientology religionens kirkelige leder

Mr. Miscavige beskrev for publikum som så på TV-skjermer, computere og mobiltelefoner verden over formålet med det nye Scientology Network – å la seere se og oppleve religionen for seg selv med en helt ny type religiøs kringkasting. Folk ville se hva de ser aldri ser i media i dag – hvem scientologer er, hva Scientology er og hva Scientology kan gjøre – fortalt av scientologer selv rundt om i verden, for første gang på noen kanal. «Scientology er en dynamisk og ekspanderende religion. Og vi skal vise deg alt sammen.»

Mr. Miscavige fortsatte: «La det være klart. Vi er ikke her for å forkynne til deg, for å overbevise deg, eller for å konvertere deg. Nei. Vi ønsker ganske enkelt å vise deg. Fordi, tross alt, det første prinsippet i Scientology er at: ’Det er bare sant hvis det er sant for deg.’»

Med lanseringen av Scientology Network, slik det er skissert i denne spesielle utgaven av tidsskriftet Freedom, åpner kirken nye territorier i dens globale innsats for å skape en bedre verden.

Scientology religionen ekspanderer med en stadig økende hastighet. Den får nye medlemmer daglig. Nye kirker blir bygd rundt om i verden for å ta imot etterspørselen, og for å tjene som sentre for sitt humanitære oppdrag, heriblant dens innsats for å redusere stoffmisbruk og -avhengighet, for å forbedre læring gjennom undervisningsprogrammer, for å fremme og støtte sosial rettferdighet og menneskerettigheter og å lære leksjonene som mr. Hubbard fant avgjørende i å skape forandring.

Som du vil lese i denne spesielle utgaven, har Scientology Kirken nå midlene til å fortelle sin egen historie ved å vise verden hvem scientologer er, hva de gjør og arbeidet de gjør for å hjelpe med å skape fremskritt for sivilisasjonen og samfunnet, mens den utvikler og perfeksjonerer den teknologiske ekspertisen bak budskapet. Og det budskapet er, og har alltid vært, å realisere målet om en verden uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, som mr. Hubbard så for seg, hvor mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.

Kirken har vært viet til å gjøre dette arbeidet i mange år, og den har hatt en innvirkning. Dens humanitære programmer har nådd flere titalls millioner av mennesker og brakt muligheter og håp. Som verdens yngste større religion, og den eneste i stand til å gi verden de uforfalskede ordene og innsiktene til dens grunnlegger, er den nå i gang med en større oppgave: Å bringe Scientologys løsninger og Scientologys åndelige forståelse til millioner av mennesker på hvert eneste kontinent på jorden.

Men for mange rundt omkring i verden har historien om Scientology og dens goder og innsikt i menneskelig åndelighet blitt misforstått og beskrevet på feil måte, noen ganger forvrengt med fullt overlegg. Det har ikke vært uventet, fordi kirken har stått overfor hva alle verdens religioner har stått overfor, spesielt når de er nye: skepsis, tvil og kritikere. Men nå, mens denne nye epoken med kommunikasjon utfolder seg, kan kirken begynne å fortelle sin egen historie, faktisk, som den er, og fullstendig.

Inside Scientology
Meet a Scientologist
Voices for Humanity
I am a Scientologist
Sannheten om stoff
Destination Scientology
L. Ron Hubbard in His Own Voice
 Tankens grunnbegreper
Veien til lykke
Scientology Network overaltScientology Network er tilgjengelig live og on-demand på Apple TV, Amazon Fire TV, Roku, iPhones, Android TV og nettbrett, så vel som online på scientology.tv.

Scientology hjelper ikke bare enkeltpersoner til å oppdage sin egen åndelighet, men den anerkjenner godt arbeid, kreativitet, fantasi, medfølelse og goodwill.

De som kommer med nysgjerrighet om Scientology finner at den representerer noe helt unikt: Dens teknologi er verken uklar eller omstridt. Scientologer over hele verden har nytten av de levende ordene til kirkens grunnlegger, som viet sitt liv til å utvikle en gave til menneskeheten – gaven av forståelse av en selv, av å oppnå større åndelig bevissthet, og den viktige erkjennelsen av at Menneskets umistelige menneskerettigheter deles av menneskenes sjel. Disse har vært viktige trinn i religionens søken etter menneskelig og åndelig frihet, og gjenspeiles i fortellingene som følger om hvordan og hvorfor kirken har nådd dette historiske øyeblikket.

Fra dens historie og utvikling til dens prinsipper og aksept over hele verden, er dette en historie som ingen noensinne fortalte om noen som helst religion før, med både oldtidens og moderne elementer. Og den er nå fortalt på den aller mest moderne måten ved å bringe kirkens egen TV-kanal til verdens nasjoner.

Scientology hjelper ikke bare enkeltpersoner til å oppdage sin egen åndelighet, men den anerkjenner godt arbeid, kreativitet, fantasi, medfølelse og goodwill. Den når ut til folk i hele verden for å disseminere dens primære budskap: At den største menneskerettigheten er retten til å hjelpe. Og det er dens altomfattende formål, dens hensikt og dens oppgave, som den forpliktet til sin grunnlegger aldri vil svikte.

Kirkens medlemmer har uttrykt sin begeistring over å komme til dette punktet i kirkens historie, og herfra ser de en lys fremtid. Scientologer vet at Scientology virker for millioner av mennesker. Og gjennom denne nye kanalen kan seere oppdage hvor alvorlig kirkens arbeid tas – for å bane veiene til fred og lykke som grunnleggeren L. Ron Hubbard oppdaget, forklarte og kodifiserte. Seere vil se hvordan den påvirker livene til scientologer på en positiv måte.

Dette er kirkens historie, dens visjon og realiseringen av teknologien som gjorde det mulig å utvikle den typen kommunikasjon til å hjelpe med å oppnå dens mål og håp for hele menneskeheten. Det å høre den sanne historien, lære om de unike innsiktene Scientologys teknologi tilbyr menneskeheten, og å dele budskapet om håp som kirken har for en bedre verden med scientologer overalt, introduserer nye perspektiver på eldgamle spørsmål. Kirken har til hensikt å bringe nytt lys til en gammel verden på en djerv, ny måte, og med uangripelige mål, på veien som dens grunnlegger så for seg, med veien forut klart og tydelig markert av hans kunnskap om den menneskelige tilstanden.

50 millioner
Potensielle seere på DIRECTV
Over 120 millioner
OTT-enhetbrukere
245 millioner
Internett-brukere i USA

NEDTELLINGEN TIL LANSERINGEN

Mens lanseringen av Scientology Network på DIRECTV kanal 320 hadde sine utfordringer, var formålet med reisen alltid klart: å gi seere historien om Scientology innenfra.

Kanalens originale programmering viser scientologer som de aldri har blitt sett før, i deres daglige liv mens de streber mot å løse livets problemer og hjelpe andre til å gjøre det samme. Til forskjell fra større TV-kanaler har denne kanalen ingen betalt annonsering. Scientology Network er på satellitt-TV døgnet rundt som en del av DIRECTVs standard HD-pakke. Med DIRECTV som for tiden når mer enn 20 millioner husstander, er kanalens programmer tilgjengelige for 37–50 millioner seere daglig på amerikansk TV alene.

«Kort etter dette tiårets begynnelse, og med alt nå på plass for levering i stor skala, var det neste unngåelige trinnet global kommunikasjon», sa David Miscavige. «Hvorfor ikke vårt eget TV-nettverk?»

I denne tidsalderen får folk programmering fra en rekke forskjellige enheter. Og med kanalens «over-the-top»-streaming-muligheter kan seere se dem på datamaskiner, nettbrett, Internett-TV og mobile enheter, samt gjennom våre nettsteder og sosiale medier. Kanalen er tilgjengelig på Apple TV, Android-TV, Amazon Fire TV, Roku og scientology.tv, og når dermed alle verdens kanter med Internettforbindelse.

Det var mr. Hubbards visjon at historien om religionen, dens overbevisninger og praksiser og om folk som har blitt hjulpet av den, skulle gjøres bredt tilgjengelig. Med de teknologiske midlene nå for hånden i dens Hollywood-studio er den planen for global kommunikasjon virkeliggjort.

«Fordi, som det sies: Hvis du ikke skriver din egen historie, vil en annen gjøre det», sa mr. Miscavige ved studioets offisielle innvielse i 2016. «Så nå skal vi skrive vår egen historie, som ingen annen religion i historien har gjort det.»

Da mr. Hubbard grunnla Scientology gav han først budskapet sitt i foredrag og bøker. Begge er del av et enormt bibliotek av arbeid han allerede hadde skapt, som nå er anerkjent med tre Guinnessrekorder: Den mest utgitte forfatteren, den mest oversatte forfatteren og forfatteren med flest lydbøker. Kirken bygde forlags- og dissemineringsfasiliteter for å gjøre hans verker bredt tilgjengelig. Men helt klart, TV tilbyr noe mer.

«Kort etter dette tiårets begynnelse, og med alt nå på plass for levering i stor skala, var det neste unngåelige trinnet global kommunikasjon», sa David Miscavige. «Hvorfor ikke vårt eget TV-nettverk?»

SKJEBNENS SPILL

Det målet ble en topp-prioritet, og kort tid etter fikk kirken nyss om at en uavhengig offentlig TV-stasjon, KCET, skulle flytte. Det aldrende studioet var det lengst kontinuerlig opererende film- og TV-studioet i Los Angeles.

Bare etter anskaffelsen oppdaget kirkens ledere at dette historiske studioet var det selvsamme studioet hvor L. Ron Hubbard begynte sin karriere som manusforfatter.

«Selv om vi ikke nødvendigvis tror på skjebnen», sa mr. Miscavige, «… jeg er villig til å tro på den.»

«Faktum er, det er en historie som L. Ron Hubbard selv la inn i Scientology», sa mr. Miscavige, «å dele den visdommen vi besitter, å hjelpe andre med å hjelpe seg selv. Vi vet at mennesket kan bli hjulpet. Og vi vet til og med hvordan man gjør det.»

Den visjonen er nå en realitet.

Scientology network / Det er nytt, det er djervt, det er i gang